Naleśniki z dżemem

Naleśniki z dżemem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300 g
  • jajka

    2 szt
  • mleko

    0,30 l
  • woda

    0,30 l
  • dżem

    300 g
  • słonina

    0,02 g
  • cukier puder

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozmącone mleko z jajkami wlać do przesianej mąki i starannie rozbić, aby nie było grudek, następnie dodać wodę i sól.
Słoninę nabić na widelec i smarować nią gorącą patelnię, aby dno było lśniące.

Na rozgrzaną patelnię nalewać ciasto, poruszając patelnią, aby ciasto równomiernie pokryło dno.
Smażyć z obu stron na silnym ogniu, przestudzić, smarować dżemem, składać chusteczkę, oprószyć cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

08.03.2011 15:03
Też takie robię i są bardzo dobre.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat