Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z sosem pomarańczowym i prażonymi pestkami dyni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 300 gram
pomarańcze 3 sztuki
śmietana kremowa 30% 0,5 szklanki
cynamon 0.5 łyżeczki
pestki dyni 2 łyżki
orzechy włoskie 2 łyżki
jako do panierowania 1 sztuka
mąka do panierowania 1 szklanka
olej do smażenia 3 łyżki
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z sosem pomarańczowym i prażonymi pestkami dyni

Kroki postępowania

1
Pomarańcze obieramy ze skóry.
Krok 1 - Dorsz z sosem pomarańczowym i prażonymi pestkami dyni foto
2
Blenderem rozdrabniamy pomarańcze i posypujemy je cynamonem.
Krok 2 - Dorsz z sosem pomarańczowym i prażonymi pestkami dyni foto
3
Garnek ze zmiksowanymi pomarańczami podgrzewamy i po kilku minutach dodajemy śmietanę kremówkę.
Krok 3 - Dorsz z sosem pomarańczowym i prażonymi pestkami dyni foto
4
Dorsza obsypujemy przyprawą do ryb i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni.
Krok 4 - Dorsz z sosem pomarańczowym i prażonymi pestkami dyni foto
5
Pestki dyni i orzechy włoskie prażymy na maśle.
Krok 5 - Dorsz z sosem pomarańczowym i prażonymi pestkami dyni foto
6
Dorsza podajemy polanego sosem pomarańczowym i posypanego uprażonymi pestkami dyni i orzechami włoskimi.
Krok 6 - Dorsz z sosem pomarańczowym i prażonymi pestkami dyni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 17.01.2014 21:41
Ciekawe połączenie :)
karolk 02.01.2014 00:14
Połączenie smaków i owszem ale ...
Poison1988 30.12.2013 00:19
rybka i cytrusy - genialne ;)
iwi 29.12.2013 23:36
Świetne połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak