Przepis i sposób przygotowania na: Zwariowana krówka
Kroki postępowania
białka ubić na sztywno dodać po troszeczku cukier oraz resztę składników Przygotowana masę odstawić na chwilę
jajka ubić na puszystą masę dodać cukier a następnie pozostałe składniki tak aby powstał jednolita puszysta masa.
Do przygotowanej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy łyżką na zmianę jasne i ciemne ciasto tak aby powstały dwa oddzielne kręgi które stopniowo będą się powiększały Placek piec w piekarniku w temp. 180 C na złoty kolor
Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na pół.
mleko zagotować i wlać do budyniu wymieszanego z żółtkami i cukrem odstawić do ostygnięcia
Margarynę oraz masło ogrzane do temperatury pokojowej utrze c mikserem następnie dodawać po troszeczku ostudzony budyń na koniec dodać rozpuszczone w kąpieli wodne i ostudzone czekolady.
Przekrojony dolną część placek posmarować połowa masy na która układamy nasączone w kawie biszkopciki następnie wykładamy resztę masy zostawiając troszkę na posmarowanie wierzchu ciastka.
Naszą krówkę posmarowaną masa posypujemy startą na tarce czekoladą i odstawiamy do lodówki do schłodzenie
SMACZNEGO