Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 średni
cebula 2 sztuki
sól
pieprz
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony

Karpia oczyszczamy i dokładnie płuczemy. Następnie kroimy na kawałki. Pokrojone kawałki karpia przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb i układamy w misce, przekładając pokrojoną w plasterki cebulą. Całość odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce, aby ryba przeszła przyprawami. Po czym kawałki karpia obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 26.12.2013 22:53
Pyszna tradycyjna rybka.
Marlenka.S 26.12.2013 17:09
nie ma jak karpik
fotoviderek 26.12.2013 10:38
Tradycyjny najlepszy :)
Zdzisław 26.12.2013 00:27
dla mnie smacznie podano
Magula 26.12.2013 00:12
mniam uwielbiam karpika
ao_12 25.12.2013 22:34
też w ten sposób przygotowuję karpia, jest pyszny
Megg 25.12.2013 22:10
wygląda bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak