Zapiekanka kalafiorowa z serem

Zapiekanka kalafiorowa z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółty ser

    45 dag
  • kalafior

    1 sztuka
  • cebula

    3 główki
  • pomidory

    50 dag
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior umyć, podzielić na różyczki i ugotować. Pomidory pokroić na ósemki. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju, dodać do niej pomidory i dusić ok 20 min. 1/2 żółtego sera pokroić na plasterki, a drugą połowę zetrzeć na tartce. Sos pomidorowo-cebulowy doprawić solą i pieprzem wg smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i ułożyć w nim kolejno: plasterki sera, różyczki kalafiora, a następnie polać to sosem i posypać startym serem. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

20.09.2010 14:33
to musi być bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat