Przepis i sposób przygotowania na: Choinkowe babeczki
1) Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
2) Nie przerywając ucierania, dodawać kolejno jajka, mleko, odrobinę soli. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.
3) Delikatnie mieszając wsypać do masy mąkę zmieszaną z proszkiem. Mieszać aż masa będzie idealnie gładka i puszysta, a na cieście zaczną pojawiać się małe bąbelki
4) Foremki silikonowe (mogą być blaszane- koniecznie wypełnionymi papilotkami do babeczek) wypełniamy ciastem do 2/3 wysokości i lekko wyrównujemy powierzchnię.
5) Wstawić babeczki do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec aż nabiorą złotego koloru.
6) Wystudzić babeczki.
Wykonanie kremu:
Ubijamy śmietanę razem z cukrem pudrem, Dodajemy barwnik w żelu i dokładnie mieszamy. Do kremu wlewamy rozpuszczoną i wystudzoną żelatynę. Krem umieszczamy w szprycy i dekorujemy nim babeczki, na kształt choinek. Choinki powstałe z kremu dekorujemy kolorowymi posypkami. Całość posypujemy cukrem pudrem, aby wyglądało jakby babeczki oprószył śnieg.
Smacznego! :)