Botwinka Sarenki

Botwinka Sarenki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wody

    2,5 litra
  • korzenie pietruszki

    2
  • duzy peczek kopru

  • mieso z kurczaka np 2 udka

  • przyprawy

  • ziemniaki

  • botwinka

    20 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotowac wode w garnku, przyprawic warzywkiem, sola i pieprzem, wrzucic umyte porcje kurczaka, zmniejszyc temp. palnika i gotowac ok 15 minut. Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Cebule pokroic w kostke i wrzucic do garnka, zagotowac, po czym: pokroic na dosc drobno botwine, ziemniaki kroimy w kostke, pietruszke w kostke, selera w paski. i wrzucamy wszystko do garnka (samych lisci nie dodajemy wiele, glównie lodygi.) Wrzucamy listek laurowy i ewentualnie doprawiamy przyprawiamy do smaku. Gotujemy az wszystkie warzywa beda miekkie (ok 30 min). Na kokiec wrzucamy drobno pokrojony koper. Mozna dodac troche soku z cytryny i lyzke barszczyku w proszku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

18.04.2012 17:50
super

Jolanta40

28.08.2011 19:58
chętnie bym zjadła

Gosia32

27.03.2011 13:20
SUPER;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat