Różowa pasta

Różowa pasta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • szprotki wędzone

    5 dag
  • żółtko jaja

    1 szt
  • cukier puder

    do smaku
  • koperek posiekany

    1 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • ser topiony

    15 cheddar
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone szprotki rozetrzeć na masę, dodać masło, ser topiony i starte na tarce żółtko. Utrzeć wszystko na jednolitą masę, pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i koperek. Przyprawić do smaku pieprzem i cukrem pudrem. Pasta ślicznie wygląda na kanapkach , gdy cienko przekrojoną bułkę przełożymy na przemian z pastą zieloną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mela25

27.12.2013 09:32
super smaki

m1monika

07.05.2012 13:24
fajna :-)

Iwona51

27.01.2012 12:08
extra

Monika193

27.08.2010 09:46
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat