Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Kubuś" dyniowo-marchewkowo-jabłkowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 2 kg
marchew 2 kg
jabłka 3 kg
cukier 1 kg
woda

Przepis i sposób przygotowania na: "Kubuś" dyniowo-marchewkowo-jabłkowy

Kroki postępowania

1
Oczyszczoną dynię kroimy na niewielkie kawałki, podlewamy odrobiną wody i gotujemy do miękkości. Tak przygotowujemy każdy składnik (oddzielnie).
Krok 1 - "Kubuś" dyniowo-marchewkowo-jabłkowy foto
2
Pokrojoną marchewkę - gotujemy.
Krok 2 - "Kubuś" dyniowo-marchewkowo-jabłkowy foto
3
Następnie miksujemy (najłatwiej blenderem).

Łączymy ze sobą wszystkie trzy musy, dodajemy cukier.
Krok 3 - "Kubuś" dyniowo-marchewkowo-jabłkowy foto
4
Uzupełniamy wodą do 10 litrów. Zagotowujemy.
Sok przelewamy do wyparzonych butelek i pasteryzujemy 20 minut. Sok przechowujemy w chłodnym miejscu do 3 miesięcy.
Krok 4 - "Kubuś" dyniowo-marchewkowo-jabłkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaprysiek 08.03.2014 14:51
Smaczny, zdrowy soczek, można oczywiście podawać dzieciom.
Lis 15.12.2013 19:15
Ekstra pomysł na Kubusia:)
Katarzyna/kate1980 15.12.2013 18:51
świetny Kubuś :)
aginaa 15.12.2013 16:49
fajny soczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak