Jabłka duszone w śmietanie

Jabłka duszone w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    0,5 kg
  • cukier

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • cukier waniliowy

    16 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać i pokrajać w cząstki. Przygotowane jabłka włożyć do rondla, posypać cukrem, dodać masło i udusić do miękkości na wolnym ogniu Odstawić, dodać śmietanę i cukier waniliowy, oziębić w lodówce. Deser wyłożyć do salaterek, ozdobić świeżymi owocami lub konfiturami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

15.10.2011 21:53
Fajne połączenie.

Nati

23.09.2010 21:53
mniam

Monika193

01.08.2010 13:59
to prawda, pycha

Natalia/tubisiek

01.08.2010 09:38
pyszny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat