Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana z pieczonym dzikiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 kg
mięso z pieczonego dzika 40 dag
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
smalec 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana z pieczonym dzikiem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki trzemy jak na placki. Odlewam 2 łyżki krochmalu.
Krok 1 - Babka ziemniaczana z pieczonym dzikiem foto
2
Wycinam skrawki mięsa z pieczonego dzika. Przekładam je do robota.
Krok 2 - Babka ziemniaczana z pieczonym dzikiem foto
3
Drobno siekam, prawie tak jak na pasztet.
Krok 3 - Babka ziemniaczana z pieczonym dzikiem foto
4
Tak przygotowane mięso dodaję do ziemniaków. Doprawiam solą oraz majerankiem. Dokładnie mieszam.
Krok 4 - Babka ziemniaczana z pieczonym dzikiem foto
5
W blaszce rozpuszczam smalec.
Krok 5 - Babka ziemniaczana z pieczonym dzikiem foto
6
Następnie wlewam masę mięsną. Wygładzam brzegi.
Krok 6 - Babka ziemniaczana z pieczonym dzikiem foto
7
Babkę piekę w temperaturze 170C przez około 1 godzinę. Smacznego.
Krok 7 - Babka ziemniaczana z pieczonym dzikiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.12.2013 08:50
fajny przepis
Katarzyna/kate1980 14.12.2013 21:11
uwielbiam takie babki :)
norweska20 14.12.2013 15:14
dla mnie rarytas
Gabi44 14.12.2013 14:00
Bardzo lubię taką babkę,robię ze zwykłym mielonym.Ta z dzikiem jest wykwintna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak