Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak po indyjsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 torebki
cebula 1
czosnek 1 ząbek
pierś z kurczaja
Imbir mielony Prymat
curry
sól
pieprz
masło
śmietana 12%

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak po indyjsku

Cebulę siekamy, czosnek przeciskamy. Masło roztapiamy na patelni, wrzucamy cebulę i czosnek, przyprawiamy imbirem. Dokładamy pokrojoną pierś, podsmażamy aż pierś się zarumieni. Dorzucamy warzywa na patelnię i przyprawiamy curry, solą i pieprzem. Kiedy warzywa się rozmrożą wlewamy śmietanę, czekamy aż sos zgęstnieje. Podajemy na gorąco z ugotowanym ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 10.12.2013 22:39
smakowałby mi :)
sasanka 10.12.2013 21:25
Ciekawy pomysł z dodatkiem śmietany (wychodzi pewnie smaczny sos) :)
idealme 10.12.2013 21:09
musi być pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak