krem bananowy do przełożenia

krem bananowy do przełożenia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kostka masła

  • 3\\4 szkl. cukru pudru

  • banan

    3 szt
  • galaretka gruszkowa

    1 szt.
  • jaja

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy galaretkę z mniejszej ilości wody niż na opakowaniu. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę i dodajemy po jednym żółtku. Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy do kremu, delikatnie mieszając. Na końcu wlewamy tężejącą już galaretkę, ponownie delikatnie mieszamy i tężejący kremem smarujemy grubo krązki biszkoptu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

30.12.2010 21:41
ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat