Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z miruny w sosie pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z miruny bez skóry 1 kg
cebula biała 60 dag
Zalewa:
woda 3 szkl
ocet 3/4 szkl
sól 1 łyżeczka
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
cukier 16 łyżeczek
pieprz 10 szt
koncentrat pomidorowy 300 g
DO PANIEROWANIA
mąka
jajko
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z miruny w sosie pomidorowym

Zalewa:
Wszystkie składniki zalewy (oprócz koncentratu) umieścić w garnku, zagotować, następnie dodać koncentrat pomidorowy i ponownie zagotować.

Rybę podzielić na kawałki (nie solić), panierować w mące i jajku i smażyć na złoty kolor.

W naczyniu układać warstwami:
ryba
cebula (pokrojona w piórka)
ryba
cebula
zalać zalewą

Do lodówki na 48 godz !!!

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak