Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kiszonymi opieńkami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa z kurczaka 1 sztuka
ziemniaki 7 dużych
marchew 1 średnia
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
bazylia szczypta
śmietana 18 proc 1 szklanka
woda ok. 5 litrów
opieńki 0,5 kiszone
makaron świderki ok.1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kiszonymi opieńkami.

- nastawić porcję rosołową i ugotować wywar
- następnie dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki, a gdy się ugotują odcedzone opieńki
- wszystko pogotować jeszcze ok. 15 minut i dodać makaron, przyprawić do smaku Kucharkiem, solą, dodać bazylię
- na koniec gotowania zaprawić śmietaną zahartowaną z zupą
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 16.01.2014 20:41
dla mnie smaczne jedzenie
Ola1young 11.01.2014 17:02
dla mnie nowość,nie jadłam takiej jeszce
Marlenka.S 03.12.2013 22:03
poprawiłam:/
SmacznaPyza 03.12.2013 21:05
opieńki dodałabym dopiero po ugotowaniu warzyw bo kwas może powodować że zgłąbieją a na pewno będą się dłużej gotować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak