Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki z orzechami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 30 dag
białko 3 sztuki
wiórki kokosowe 10 dag
orzechy 10 dag
kakao 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki z orzechami

Białka ubić na sztywno, następnie dodać do nich cukier i nadal ubijać. Gdy białka z cukrem będą już ładnie ubite, ściągnąć i dodać wiórki kokosowe, wymieszać łyżką. Następnie dodać zmiksowane orzechy i kakao. Kłaść łyżką niewielki ilości na brytfannie wysmarowanej margaryną. Piec ok. 20 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. Może się stać, że ciasto się zleje, jeśli będzie zbyt gęste. Jeśli się tak stanie wtedy połączone kopczyki należy rozpołowić np. przez przełamanie :D Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 01.12.2013 17:18
Cos innego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak