Kotlety w sosie musztardowym

Kotlety w sosie musztardowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    1 kg
  • jajka

    2 sztuki
  • bułka tarta

    10 dag
  • woda

    2 szklanki
  • musztarda

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • cebula

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone przełożyć do miski i wymieszać z jajkami, posiekaną drobniutko cebulą, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć je z obu stron na złoto. W garnku zagotować wodę, gdy zacznie wrzeć dodać do niej musztardę, zagęścić zawiesiną mąki pszennej i wody, do sosu włożyć kotlety i gotować je kilka minut. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

20.04.2013 20:24
lubię takie kotlety

Zoso

30.08.2011 17:51
smacznie wygląda

Agnik

03.08.2011 10:41
zrobię na obiad

jasiek

03.06.2011 14:36
apetyczny sosik

szajba2

16.05.2011 16:47
takie kotlety mogę jeść kilami

rakow2

15.01.2011 12:53
kotlet jak marzenie

Iwusia

12.12.2010 00:02
śliczny i smaczny

Ewa109

24.05.2010 07:34
super kotleciki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat