Smażone szparagi z masłem

Smażone szparagi z masłem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 pęczek szparagów zielonych

  • sól

  • 1 łyżka masła

  • 1 łyżka bułki tartej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi gotujemy w osolonej i lekko osłodzonej wodzie do miękkości, odcedzamy i wrzucamy na roztopione na patelni masło. Chwilę podsmażamy ze wszystkich stron. Do pozostałego na patelni masła dosypujemy bułkę tartą i polewamy nią warzywo. Możemy polać szparagi samym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat