Mięso z królika na dziko

Mięso z królika na dziko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka królika

  • ziarna jałowca

    4 szt
  • pieprz

    3 ziarna
  • ziele angielskie

    3 ziarna
  • woda

    2 szkl
  • ocet 10 %

    1/2 szkl
  • tłuszcz

    2 łyżki
  • sól

  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka ułożyć w kamiennym garnku i zalać zalewą przygotowaną w następujący sposób. Zagotować wodę z przyprawami, dodać ocet i pod przykryciem jeszcze raz doprowadzić do wrzenia, a następnie wystudzić zalewę. Mięso obłożyć cebulą, dodać zalewę, przykryć i przez 2 dni przechować w chłodnym miejscu. Następnie wyjąć mięso z zalewy, osuszyć, pokroić na kawałki, osolić i obrumienić na mocno rozgrzanym tłuszczu, podlać zalewą, dodać cebulę i dusić około 10 minut. Gorące mięso włożyć do słojów, zalać sosem i pasteryzować 1 godz.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

17.03.2011 23:09
Brzmi apetycznie :)

gusia1000

02.03.2011 00:19
Jak ktoś lubi takie mięso, to proszę bardzo.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat