Placuszki borówkowe

Placuszki borówkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twarożek

    200 g
  • jajka

    3 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • borówki

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    2/3 szkl
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek i mieszamy z mąką i cukrami.

Białka roztrzepujemy widelcem. Nie ubijamy na sztywną pianę tylko trochę roztrzepujemy.

Twarożek i białka dodajemy do żółtek i delikatnie mieszamy. Dodajemy pokrojone na połówki borówki, mieszamy. Część borówek zostawiamy do dekoracji.

Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Można smażyć małe placuszki lub większe, wielkości patelni.

Jeśli nie są wystarczająco słodkie można posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

manaika

21.07.2012 22:32
niebo w gębie

JaPaqc

23.11.2011 07:52
uwielbiam borówki

Sarenka

22.09.2011 21:24
Takie placuszki z owocami to dobry pomysl na podwieczorek

Ela15

07.07.2011 11:14
super

ilka_86

13.06.2011 19:47
pyszne!:)

Koper

28.02.2011 16:16
super placuszki

jarek4

08.11.2010 10:22
uwielbiam takie

misia53

27.09.2010 14:13
Do ulubionych!

eli_555

25.09.2010 23:48
Pychotka.

caroline1983

06.08.2010 13:24
Dobre na słodką kolacje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat