Karkówka

Karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    ok. 1kg
  • pory surowe

    3
  • bakłażan

    1
  • smietana homogenizowana

    2 kubki
  • czosnek / może być granulowany/

  • sól, pieprz

  • przyprawy według uznania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory pokroić w kostkę i rozsypać na dno tortownicy. Karkówke pokroic w plastry, rozbić i posypać dowolnymi przyrwami/ według uznania/. Obsmazyć z obu stron. Na pory wyłożyć karkówkę. Piec w piekarniku ok. 30 minut. Po 30 minutach wyjąć karkówkę, ułozyć bakłazany i polać smietaną wymieszaną z czosnkiem, sola i pieprze. To wszystko zapiekać ok. 15 minut. NA 5 minut przed wyjęcieciem zdjąc pokrywę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat