Zielone szparagi z boczkiem i jajkiem sadzonym

Zielone szparagi z boczkiem i jajkiem sadzonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pęczek zielonych szparagów

  • sól

  • cukier

  • 3 plastry szynki

  • masło do smażenia

  • jaja

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi gotujemy w wodzie ze szczyptą soli i cukru,a w międzyczasie podsmażamy z obu stron plastry boczku. Ten sam tłuszcz wykorzystujemy do przygotowania jaj sadzonych. Na talerzu układamy porcjami szparagi. Na każdą porcję kładziemy plaster boczku i jajko sadzone.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia71

23.05.2011 00:16
w nazwie boczek a w składnikach go nie ma

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat