ciasto filo z nadzieniem serowym

ciasto filo z nadzieniem serowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja gotowego ciasta filo

  • 2 torebki cukru waniliowego

  • 2 łyzki cukru pudru

  • 1 jajo

  • olej do smażenia

  • twaróg

    1 opakowanie (tłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser rozgniatamy widelcem w miseczce, dodając cukier wanilinowy i 1 łyżkę cukru pudru. Gotowe ciasto filo przygotowane według przepisu rozwałkowujemy cieńko, dzielimy na kwadraty, smarujemy roztopionym masłem, nakładamy nadzienie. Z wijamy ciasto w rulon lub kopertę i smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Smażymy na oleju na rumiany kolor i posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat