orzechówka

orzechówka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Na 2,40 litra –2,5 kg. zielonych orzechów włoskich

  • cynamon

    1 łyżka
  • goździki

    15 sztuk
  • esencja migdałowa

    3-5 kropel
  • spirytus 96 %

    1 litr
  • cukier

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• Orzechy pokroić na ćwiartki, dodać przyprawy i zalać mieszaniną spirytusu i 2 niepełnych szklanek wody, • Naczynie zamknąć i odstawić na 3 tyg. • Do syropu zrobionego z cukru i 3 szklanek wody wlać przecedzoną nalewkę dodać esencję migdałową, przesączyć przez bibułę i rozlać do butelek, • Nalewkę odstawić na rok.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka/picola

11.04.2011 21:19
muszę powiedzieć mężowi, żeby tez kiedyś zrobił

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat