Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto po mojemu.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z szynki 50 dag
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
koncentrat pomidorowy 240 g
woda
Mieszanka: 1 słoik
groszek 1 słoik
marchew 1 słoik
ryż brązowy 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto po mojemu.

Kroki postępowania

1
Mielone podsmażyć na odrobinie oleju, przyprawić. Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu.
Krok 1 - Risotto po mojemu. foto
2
Ugotowany ryż wrzucić do mielonego i wymieszać.
Krok 2 - Risotto po mojemu. foto
3
Dodać groszek z marchewką i koncentrat rozmieszany z odrobiną wody. Chwilę podsmażyć. Bez groszku i marchew3ki też można zrobić.
Krok 3 - Risotto po mojemu. foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Risotto po mojemu. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 13.11.2013 11:01
Smakowite i zapewne syte!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak