Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polski rosół

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura lub kurczak 1
marchewka 3
pietruszka 1
por kawałek
cebula 1
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
koper
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Polski rosół

Kurę poporcjować, umyć i umieścić na durszlaku.
Naszykować duży garnek ok 6 l. wlać wody ok 4,5 l. włożyć warzywa i przyprawy, cebulę po przekrojeniu na pół podpiec nad ogniem, włożyć do wody i zagotować. Do wrzątku włozyć mięso, zmniejszyć ogień do minimum. Na bardzo malutkim ogniu gotować 2 godziny.
Na koniec dodać usiekany koperek i natkę pietruszki.
Najlepszy z makaronem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lena57 10.11.2013 19:24
tradycyjna polska potrawa- najlepsza propozycja
adelajda 10.11.2013 18:31
Taki dobry rosołek tylko z makaronem z własnej roboty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak