Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ogórki po żydowsku

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórko obrane pokrojone w paski
2,5 kg
woda
1,5 szklanki
cukier
3/4 szklanki
ocet
0,5 szklanki
sól
1 czubata łyżka
Sklep Prymat
trochę kopru
pieprz
kilka ziaren
Sklep Prymat
czosnek
0,5 główki
cebula
1 sztuka
marchew
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki po żydowsku

ze składników: woda, cukier, ocet, sól- gotujemy zalewę (ok 5 minut). zalać wrzątkiem uprzednio pokrojone ogórki w słupki oraz cebulę pokrojoną w półkola i marchewką. po 3 godzinach wkładać do słoików i zalać tą samą wodą. gotować słoiki 7 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 07.02.2012 21:58
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak