Mięso obtoczyć w musztardzie. Na rozgrzanej patelni z 1,5 łyżki oleju smażyć z każdej strony mięso. Mięso równomiernie obsypać jedną łyżką mąki, całość mieszać aby mąka połączyła się z mięsem i chwilę smażyć. Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebulę umyć, obrać i pokroić w piórka. Czosnek umyć, obrać i rozgnieść. Na rozgrzanym rondelku z olejem smażyć cebulę, po chwili dodać paprykę chwilę smażyć. Następnie do rondelka dodać obsmażoną wołowinę, całość zalać wodą, tak aby przykryła mięso. Do rondelka dodać przyprawy: majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, paprykę wędzoną, cząber. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu. Gulasz dusić, aż do uzyskania miękkiego mięsa. Potrawę doprawić solą i pieprzem pod koniec gotowania.