Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w ciemnym piwie

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4
piwo ciemne 0,75 l
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w ciemnym piwie

Udka myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami i odstawiamy do lodówki na pół godziny.
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy udka na złoto z każdej strony. Przekładamy do rondelka i podlewamy szklanką piwa. Dusimy do miękkości (ok 40 min), co chwilę dolewając kolejną porcję piwa. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i pomidorami z sosem jogurtowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 06.11.2013 16:09
to musi być smaczne
iwi 06.11.2013 15:03
Fajny przepis
idealme 06.11.2013 14:35
w piwie są najlepsze!
Melania 06.11.2013 13:31
Może być ciekawie, nigdy takich nie robiłam... :)
Margaretkaw 06.11.2013 13:22
W piwie to robiłam tylko golonkę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak