Przepis i sposób przygotowania na: Matias w sosie pomidorowym
Do garnka włożyć resztę składników i zagotować. Ostudzić ciągle mieszając, by olej nie oddzielił się od zalewy. Przygotowaną cebulę i matiasy zalewamy zimną zalewą i mieszamy.
matiasy | 1 kg |
cebula biała | 6 szt |
woda | 10 łyżek |
ocet 10 % | 8 łyżek |
oliwa | 12 łyżek |
cukier | 3 łyżki |
przecier pomidorowy | 12 łyżeczek |
Liść laurowy suszony Prymat | 4 szt |
pieprz ziarnisty | 10 szt |
Ziele angielskie całe Prymat | 6 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: