Sposób przygotowania

matiasy 1 x wymoczyć w zimnej wodzie przez godzinę, potem wylać na sito aby obciekły

pokroić matiasy na 1 cm paski i skropić octem winnym, posypać cukrem

dodać drobno pokrojone umyte papryczki chilli zieloną i czerwoną z pestkami, dodać drobno pokrojoną cebulę

wszystko dobrze wymieszać i dolać oliwy z oliwek tyle ile potrzeba do zakrycia śledzi

schować do lodówki najlepiej na całą noc

bardzo smaczne dla amatorów ostrości.......SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    śledziki na ostro to moje smaki
  • 1
    received_1208638852592767
    Opublikowano

    Konczi

    o i moje też :D super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Lis

    Pysznie tak zrobione:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łucja

    pyszny śledzik :) też takie lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Śledziki prezentują się bardzo smakowicie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !