Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki marynowane w zalewie octowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 szklanki
cukier 1 szklanka
sól
ocet 1 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki marynowane w zalewie octowej

Grzyby dokładnie myjemy i czyścimy. Wkładamy do garnka z wodą dodajemy, trochę soli. Gotujemy. Po 15 minutach wyciągamy i odcedzamy na sitku. Przygotowujemy słoiki, wkładamy grzybki, po 3 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy 2-3 plasterki marchwi,po kilka piórek cebuli. Zalewamy gorącą zalewą tak aby przykryły się grzybki. Zakręcamy i pasteryzujemy 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 28.10.2013 11:16
pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak