Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka na kapuście z grochem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonki 2 szt
cebula 2 szt.
jabłka 2 szt.
czosnek 5 ząbków
pęczek włoszczyzny
kapusta kiszona 1/2 kg
pieprz ziarnisty
Liść laurowy suszony Prymat
przyprawa uniwersalna
sól do smaku
groch 1 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka na kapuście z grochem

Wykonanie:
Obgotować namoczony wcześniej groch i odstawić. Golonkę wypłukać, natrzeć roztartym czosnkiem i odstawić na 2 godziny. Następnie golonkę zalać gorącą woda z dodatkiem soli, przyprawy i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. Przygotować włoszczyznę, cebulę, dodać razem z przyprawami do golonki i gotować do miękkości. Ugotowany groch połączyć z kiszoną kapustą z pokrojoną cebulą, jabłkami i obłożyć gotową golonkę na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 27.10.2013 16:17
zwykle nie jadam golonki, ale takiej na pewno bym spróóbowała - pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak