zapiekanka gryczana z mielonym.

zapiekanka gryczana z mielonym.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1 szklanki
  • mielone mięso

    1/2 kg
  • cebula biała

  • ząbki czosnku

    2
  • marchew

  • pieprz, sól, Przyprawa uniwersalna kucharek.

  • olej

  • kapusta

    1 główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kasze gotujemy na półmiękko.z kapusty usuwamy wierzchnie liście,pozostałe grubo szatkujemy.warzywa obieramy.marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.cebulę kroimy w kostkę,czosnek siekamy.warzywa smażymy na rozgrzanym oleju.osączamy z tłuszczu i przekładamy do kaszy.doprawiamy Vegetą,solą i pieprzem.dodajemy mięso,wlewamy 2 łyżki oleju i mieszamy.zapiekamy 40 min.30 min. pod przykryciem,10 min.-bez pokrywki w tem.180*c.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat