Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowy suflet

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 1/2
masło 30g
białko 2
cukier 4 łyżki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowy suflet

*kokilki wysmarować masłem.
*czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać masło i cukier (warto spróbować i ocenić słodkość)
*białka ubić na sztywną pianę.
*do czekolady dodać białka i delikatnie wymieszać łyżką, żeby masa była puszysta.
*masę przelać do kokilek, wstawić do rozgrzanego piekarnika 180stopni 10-13 minut (w zależności od piekarnika)
*na końcu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 06.01.2014 20:38
super pyszne
ana1 21.10.2013 09:31
świetnie wygląda
Christopher 20.10.2013 23:40
Muszę wypróbować ten przepis .Sufletu bez żółtek jeszcze nie piekłem.
sanielcia 20.10.2013 22:09
wygląda cudownie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak