Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowa pokusa
Kroki postępowania
6 jaj
150 gram mąki pszennej
100 gram mąki ziemniaczanej
250 gram cukru
łyżka proszku do pieczenia
(Białka ubijam, dodaję cukier następnie żółtka i zmieszane razem mąki z proszkiem do pieczenia)
Wstawiam do piekarnika 180 stopni na 35 minut po upieczeniu odwracam na desce blaszkę do góry dnem biszkopt stygnie:)
Wystudzony biszkopt dzielę na 3 części:)
kilka zostawiam do ozdoby
2 szklanki zmielonych orzechów zalewam ugotowanym i posłodzonym mlekiem(słodzimy wg uznania)
Czekam chwilę aż wystygnie i wkręcam orzechy w masło (kostka masła)
Gotową masą przekładam biszkopt
Biszkopt na spód blaszki na to masa orzechowa, biszkopt na to dżem cały słoiczek, biszkopt krem orzechowy i dekoracja.
SMACZNEGO :)