Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna - przepis podstawowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
masło pół łyżeczki
majonez pół łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna - przepis podstawowy

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo. Następnie ostudzić, obrać i rozgnieść widelcem w małej miseczce.
Krok 1 - Pasta jajeczna - przepis podstawowy foto
2
Do rozgniecionych jajek dodać majonez i masło i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem według uznania.
Krok 2 - Pasta jajeczna - przepis podstawowy foto
3
Serwować na świeżym pieczywie!
Smacznego :)

Napisałam, że jest to "przepis podstawowy", ponieważ do tak przygotowanej pasty można dodawać co tylko dusza zapragnie, w zależności od tego, co mamy w lodówce i na co mamy ochotę - szczypiorek, rzodkiewkę, szyneczkę, a nawet starty ser! :)
Krok 3 - Pasta jajeczna - przepis podstawowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 04.11.2013 19:49
Lubię taką pastę
Bernadeta1 26.10.2013 00:20
lubię pasty jajeczne
malina 25.10.2013 08:10
bardzo smaczna taka pasta
Doriss 23.10.2013 20:03
Szybkie i łatwe :)
pestka 18.10.2013 11:54
często robię pastę jajeczną na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak