Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryka koserwowa mojej babci - do słoika

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa:
woda
1 l
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
cukier
6 łyżek
ocet
8 łyżek
oliwa
1/3 łyżeczki na słoiczek
Liść laurowy suszony Prymat
wg uznania
Sklep Prymat
ziele angielskie
wg uznania
Sklep Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
wg uznania
papryka zielona
2 kg
papryka żółta
2 kg
papryka czerwona
2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka koserwowa mojej babci - do słoika

Paprykę oczyścić, pokroić w paseczki i przełożyć ciasno do słoików np. po dżemach. Do każdego słoika dać liść laurowy, ziele angielskie i trochę gorczycy. Przygotować składniki zalewy, zagotować. Gorącą zalać paprykę, a na wierzch dać oliwy. Zakręcić i chwilę pogotować.
Moja wychodowana papryka była fioletowa, a tak wyglądała po zagotowaniu, zrobiła się biała, pomarańczowa i czerwona :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak