Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jesienna wegetariańska potrawka z dyni kabaczka i bakłażana

5.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan
1 szt
dynia
1 kawałek
cebula
1 szt
marchew
2 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
olej do smażenia
natka pietruszki
pieczarki
30 dag
pulpa pomidorowa
1 kartonik
cukinia
1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna wegetariańska potrawka z dyni kabaczka i bakłażana

Bakłażana myjemy i kroimy w kosteczkę . Cukinie młodą myjemy osuszamy , kroimy w kosteczkę. Dynię jeden kawałek obieramy usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy na cztery. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki . Na dużej patelni na oleju podsmażamy cebulkę , dodajemy pokrojona marchewkę i smażymy ok 4 min. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Po kilku minutach dodajemy resztę pokrojonych warzyw. Mieszamy , doprawiamy papryką słodka , ostrą , solą morską i odrobinę curry. Podsmażone warzywa zalewamy pulpą pomidorową i dusimy na małym ogniu. Kiedy warzywa są miękkie , doprawiamy do smaku jeżeli jest taka potrzeba i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 15.10.2013 09:07
ale kolorowo
Jusiaa 15.10.2013 09:06
Same smakowitości :)
Monia 15.10.2013 08:57
Ciekawa i na pewno smaczna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak