kalafiorki

kalafiorki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1
  • kasza manna

    1/2 szklanki
  • jaja

    4
  • natka pietruszki

  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

  • bułka tarta

    3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.osączamy i rozgniatamy widelcem,studzimy.wbijamy jajka,dodajemy kasze mannę,1/2 szklanki bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki.doprawiamy do smaku solą i pieprzem.mieszamy.formujemy klopsiki,panierujemy w bułce tartej.smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna223

15.08.2011 19:54
super

buksiak12

20.09.2010 14:32
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat