Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg według Anusi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 szt
pietruszka zielona 3-4 gałązki
czosnek 2-3 ząbki
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
cytryna
mąka 2 łyżki
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg według Anusi

Pstrąga dokłądnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Oliwę z oliwek wymieszać z drobno pokrojonym czosnkiem, pieprzem, posiekaną pietruszką, solą i przyprawą do ryb i owoców morza. Marynatą natrzeć rybę w srodku i na zewnątrz. Odstawic na kilka godzin do lodówki. Następnie oczyscic z resztek marynaty, skropić sokiem z cytryny, oprószyć mąkąi szybko podsmażyć na rozgrzanym maśle. Ułożyć na folii aluminiowej i wstawic na kilka minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Podawać z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 24.12.2013 00:37
pstrąg to smaczna rybka
Alex_M 13.10.2013 12:28
pyszna rybka :)
ONY_za_kare 12.10.2013 14:47
świetna rybka
ana1 11.10.2013 20:53
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak