Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płonące pomarańcze.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 2 szt
wiśnie bez pestek 10 dag
jagody 10 dag
cukier 2 łyżeczki
rum 4 łyżki
folia aluminiowa
cukier w kostce 4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Płonące pomarańcze.

Dobrze umyte, wyparzone pomarańcze przeciąć na pół.
Wykroić miąższ, nie uszkodzić skórki, pozostaną miseczki.
Miąższ pomarańczy kroimy w małe cząstki, dodajemy pozostałe owoce i skrapiamy 2 łyżkami rumu z cukrem.
Pomarańczowe miseczki ustawiamy na kwadratach z folii, wypełniamy mieszanką owocową i folię szczelnie zawijamy.
Wkładamy na 10 min do nagrzanego piekarnika.
Gorące pomarańcze wyjmujemy z folii ,układamy na talerzykach. Na wierzchu kładziemy nasączoną alkoholem kostkę cukru ,którą podpalamy.
Gasimy światło i...podajemy przy ochach i achach!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 28.03.2016 23:15
jest szal :D
bestia1155
bestia1155 06.10.2015 00:00
fajowe danie
pawlito 13.11.2013 11:38
fajnie wygląda
Jastinka 10.10.2013 12:50
świetny pomysł
Gary Michy 06.10.2013 19:29
Wow! Fajne ujęcie z płomyczkami :)
Andrzej8 06.10.2013 18:41
pięknie podane
Katarzyna34 06.10.2013 18:29
wygląda bardzo efektownie
elka72 06.10.2013 16:34
Muszą być pyszne:)
sanielcia 06.10.2013 16:33
Bardzo efektowne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak