Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z dorsza.

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
cebula 1 szt
sól
olej do smażenia
filet z dorsza 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z dorsza.

1 kg dorsza zalać gorącą osoloną wodą ,zagotować. Rybę wyjąć z wody na sito, usunąć ości i skórę. Samo czyste mięso podusić widelcem i do masy dodać 1 jajko,sól,1 cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę, natkę pietruszki ,kolendrę, imbir, tymianek i chilii. Uformować pulpety, panierować w bułce tartej i usmażyć w frytkownicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 09.11.2013 15:20
apetyczny pomysł
ana1 04.10.2013 12:43
wyglądają bardzo smacznie
everay 04.10.2013 11:51
pięknie wygladają:)
SylwiaMagdaSabin 04.10.2013 10:34
wspaniale podane
Patriszja
Patriszja 04.10.2013 09:02
uuu zjadlabym takiego
sara1 04.10.2013 08:51
apetycznie wyglądają
Konczi 04.10.2013 07:56
bardzo fajne kuleczki rybne, z gotowanej rybki jeszcze nie robiłam :)
Ela_K 04.10.2013 07:51
mniam pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak