Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na żeberku wędzonym.

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
przyprawa do dań 1 łyżeczka
pieprz
kiełbasa toruńska 1 szt
ziemniaki 3 szt
cebula 1 szt
kminek Prymat 0,5 łyżeczki
żeberka
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na żeberku wędzonym.

Żeberko i kapustę wkładamy do garnka, zalewamy 1,5 litrem zimnej wody, dokładamy ziele ,liść laurowy, kminek i gotujemy do miękkości żeberek i kapusty. W trakcie gotowania dodajemy przyprawę uniwersalną ( można również dodać dwie kostki bulionu z drobiu) .
Cebulę i ziemniak pokroić w kostkę. Kiełbasę w paseczki. Patelnię nagrzać, dodać masło i olej, przesmażyć cebulę i kiełbasę, w trakcie smażenia do cebuli z kiełbasą dodać pokrojone w grubszą kostkę ziemniaki, chwilę jeszcze smażyć i całość dodać do kapusty. Od czasu dodania ziemniaków, gotujemy jeszcze około 20 minut. Dosmaczamy , sól, pieprz. Oczywiście jeżeli jest to konieczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna30 04.10.2013 09:59
Pyszny kapuśniaczek
Aga-25 04.10.2013 08:33
lubię taki na obiad
Agnieszka-87-25 04.10.2013 08:15
uwielbiam kapuśniaki
Czarnula87 04.10.2013 07:39
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak