Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki meksykańskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
mleko 0,5 szkl
jajko 2 szt
woda
Sól do ciasta
Farsz:
mięso mielone 250 g
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
majonez 1 słoiczek
Przyprawa curry orientalna Prymat
papryczka chili
Keczap do polania naleśników
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki meksykańskie

NALEŚNIKI

Z mąki, jajek, mleka, wody, soli robimy ciasto naleśnikowe.

Na rozgrzanym tłuszczu smażymy grubsze naleśniki.

FARSZ

Mięso mielone smażymy na wolnym ogniu przez 20 minut.

Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz, sól, przyprawę curry, papryczkę chili, wegetę.

Jak ktoś lubi kukurydzę konserwową, to można dodać 1/2 puszki.

Jak dodamy przyprawy, mieszając dusimy jeszcze trochę na wolnym ogniu.

Gdy farsz jest bardzo gęsty, dolewamy odrobinę wrzącej wody, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Na gorące pół naleśnika, nakładam farsz, składam naleśnik na pół.

Naleśniki smaruję majonezem, posypuję grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 06.06.2011 07:48
Pyszne. Sprawdzałam
Gosia311 25.02.2011 17:24
przepyszne są te naleśniki
gusia1000 24.02.2011 01:24
Smacznie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak