Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki meksykańskie
Z mąki, jajek, mleka, wody, soli robimy ciasto naleśnikowe.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy grubsze naleśniki.
FARSZ
Mięso mielone smażymy na wolnym ogniu przez 20 minut.
Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz, sól, przyprawę curry, papryczkę chili, wegetę.
Jak ktoś lubi kukurydzę konserwową, to można dodać 1/2 puszki.
Jak dodamy przyprawy, mieszając dusimy jeszcze trochę na wolnym ogniu.
Gdy farsz jest bardzo gęsty, dolewamy odrobinę wrzącej wody, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Na gorące pół naleśnika, nakładam farsz, składam naleśnik na pół.
Naleśniki smaruję majonezem, posypuję grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem.