Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z sera Gorgonzola

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser gorgonzola 200 g
śmietanka 12-procentowa 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z sera Gorgonzola

Ser wkładam do rondelka, wlewam śmietankę i zagotowuję.

Trzymam na ogniu tak długo, aż ser się rozpuści, ciągle mieszając - aby nie przypalić.

Gotowy ser zostawiam, aby nieco ostygł - stanie się ciągnący gęstszy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Siwy 04.01.2023 12:40
Proponuję jednak podgrzewać tak długo aż ser się rozpuści. Do tego jeszcze nieco przypraw bo w tej formie to słabo raczej..
Doradca Smaku 05.01.2023 09:16
Dziękuję, za zwrócenie uwagi. W tym przepisie chodzi o to, by ser podgrzewać aż się rozpuści. Dodanie przypraw też podkręci smak :)
Kuchenka 26.09.2013 16:05
bardzo lubię sosy, ale w regulaminie jest napisane, że przepis powinien mieć przynajmniej 3 składniki
sylwia_mc 26.09.2013 14:14
Uwielbiam ten ser!! więc sos musi być genialny w smaku
Adamorek 26.09.2013 12:19
super jest taki serowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak