Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie własnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
sól
pieprz
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
bulion cielęcy 1 kostka
koncentrat pomidorowy
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie własnym

Kroki postępowania

1
Szynkę wieprzową kroimy na cienkie plastry. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy z obu stron na oleju.
Krok 1 - Bitki w sosie własnym foto
2
Na koniec smażenia dodajemy pokrojoną cebulę. Całość dusimy ok. 15 minut. Przekładamy do garnka i zalewamy gorącą wodą.
Krok 2 - Bitki w sosie własnym foto
3
Wrzucamy kostki bulionowe i przecier pomidorowy. Gotujemy na małym ogniu 1-1,5h. Od czasu do czasu mieszamy. Na koniec zaciągamy sos zaklepką (śmietana, mąka, woda). Podajemy z ugotowanymi w osolonej wodzie ziemniakami.
Krok 3 - Bitki w sosie własnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_mc 23.09.2013 04:23
Uwielbiam właśnie takie
pycia9 22.09.2013 22:12
pyszny obiad
6zer
6zer 22.09.2013 21:30
smaczny i apetycznie wygląda
Czarnula87 22.09.2013 21:08
smakowity obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak