Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Musztarda rosyjska Prymat
sól
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
schab 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe na ostro

Schab dzielimy na kotlety. Każdy obsypujemy solą i cienko rozbijamy. Kawałki mięsa smarujemy z obu stron musztardą, ale nie za grubo, bo panierka nie będzie się trzymać. Jajko rozbijamy z dodatkiem soli i pieprzu. Każdy kotlet obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na chrupko na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.04.2014 01:16
Zawsze dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak