Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka rurka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 1 paczka
szynka 30 dag
śmietana 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka rurka

Makaron ugotować i gdy będzie miękki odcedzić.
Szynkę pokroić w kosteczkę .Ser zółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Posmarować margaryna naczynie żaroodporne i włożyć makaron na to dodać szynkę i położyć ser żółty .W osobnym garnuszku wlać śmietanę i dodać do niej sól i pieprz i wylać na tą zapiekankę .
Piec w temp 180*c ok 50 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ssylwiaa 20.09.2013 20:22
zapiekanka 'z niczego' :)
6zer
6zer 20.09.2013 13:58
apetycznie wygląda
ana1 20.09.2013 11:46
świetne jedzenie
sara1 20.09.2013 11:06
prosty i fajny przepis
Agata
Agata 20.09.2013 10:48
zjadłabym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak